Radio Kanal 77

Radio Kanal 77

Канал 77 почна со емитување на програмата на 4 октомври 1991 во Штип, по неколкумесечна експериментална работа. Во 1996, радиото почна да емитува програма на национално ниво, за што концесијата ја доби во 1997 година и стана првото приватно радио во Македонија со информативна програма на државно ниво.Покрај студиото во Штип, Канал 77 отвори две придружни студија со седиште во Скопје и Битола, кои преку најсовремена технологија емитуваат заедничка програма од трите студија. Програмата на Канал 77 е достапна до сите делови на Македонија благодарение на сопствената репетиторска мрежа од 27 предаватели.Больше

Контакты радио Radio Kanal 77:
[email protected]
Телефон: +389 (2) 3223-122, +389 (2) 3223-201
Адрес: Штип Ул: Франклин Рузвелт 4, лок. 6, 1000 Скопје, Македонија


Оцените радио
LaLaRadio.online
Отзыв о радио